Borup Salmiakspiritus 24,5%


Ammoniakopløsning 24,5%, 3-dobbelt Salmiakspiritus, Ammoniakvand. Klar farveløs væske med karakteristisk stikkende og kvælende lugt.


Afvaskning før maling
Bland 2 spsk. Salmiakspiritus med 5 liter vand. Vask grundigt og skyl efter med rent vand. Vinduespudsning og rengøring: Samme blanding som afvask før maling. Er også velegnet til rengøring af fedtede flader, neglebørster og kamme. Fjerner effektivt trafikfilm fra bilruder.

Få flotte, blanke vinduer
Den lavstående sol afslører ofte tydeligt, hvor meget dine vinduer trænger til at blive pudset. Du kan nemt lave dit eget vinduespudsemiddel med følgende blanding: 15ml 3db.Salmiakspiritus, 50ml Husholdningssprit, "ti dråber" opvaskemiddel samt ½ liter vand. Fyldes på en sprayflaske.

Rengøring af grill-rist eller bradepande
Kom risten i en pose, hæld salmiak spiritus i en kop og sæt koppen ned i posen. Luk posen tæt til og lad den stå et par timer udendørs. Rengør herefter med varmt vand.Græspletter
Fjernes med en blanding af 1 spsk. Salmiakspiritus, 2 dl. Sprit og 6 dl. lunkent vand. Ved pletfjerning på tekstiler prøves altid først på et 'usynligt' sted.

Glaslåger i brændeovn og pejs
Glaslåger i brændeovn og pejs kan rengøres med tredobbelt Salmiakspiritus. Kom noget salmiakspiritus på et stykke køkkenrulle. Dyp det vædet køkkenrulle i aske og aftør glasset. Skift jævnligt papir.

Irring af kobber
Påfør emnet ren Salmiakspiritus 24,5% med klud eller pensel (eller neddyp emnet ganske kortvarigt.) Derved opnås en meget mørk blå/grøn irring af kobberet. Ønskes den karakteristiske lysere grønne farve, se Saltsyre 30%.

Rensning af guldsmykker
Guldsmykker (uden sten) fra 8 karat og opefter bliver blanke og skinnende med følgende blanding: I en skål blandes lidt opvaskemiddel og en hættefuld 3-db Salmiakspiritus. Hæld kogende vand over og læg guldsmykkerne i blandingen i ca. 1 minut. Der skrubbes evt. med blød børste. Skyl i koldt vand og tør efter med en blød klud.

Rengøring af jernpander
Den grimme, brune, karamelagtige substans på ydersiden af stegepanden renses med en blanding af brun sæbe og tredobbelt salmiakspiritus. Blandingen skal være som en lind grød. Smør ydersiden og bunden ind i grøden, og læg panden i en plasticpose og luk til. Lad panden være i posen i 2 døgn. Tag panden ud og vask den i varmt vand.

 

Send os en Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for nærmeste forhandler.

 

 

 

Udskriv Email

Hold dig opdateret

Vil du være opdateret med de nyeste tips og tricks? Så like os på Facebook.

Nyhedsbrev