Pletguide

Med Borup kan du komme langt de fleste pletter til livs. Se her, hvordan du klarer nogle af de mest genstridige.

Græs
Lav en blanding af 1 del salmiakspiritus 24,5%, 1 del sprit og 3 dele vand. Gnid og gennemvæd pletten og vask så tøjet normalt.

Rødvin, Te og Kaffe
Gennemvæd pletten med glycerin og put tøjet eller dugen i en plastikpose. Luk posen, lad glycerinen virke 10 timer og vask så normalt.

Tomatsauce
Pletter af tomatsauce kan fjernes med 1 spsk. Salmiakspiritus 24,5% i 1 liter varmt vand. Gnid forsigtigt på pletten med en ren klud dyppet i opløsningen. Vask derefter med rent vand.

Frugtsaft
Lav en blanding af 1 del citronsyre og 9 dele vand. Gennemvæd pletten og vask så tøjet normalt. Indtørrede pletter kan evt. opblødes med glycerin.

Rust på tekstil
Dup eller gnid på rustpletten med en 10% Oxalsyreopløsning (100g Oxalsyre opløses i 1 l vand). Vask efterfølgende med vand.

Olie på tøj
Dæk pletten til med Swarfega Håndrens og kom tøjet i en pose natten over. Vask derefter tøjet i vaskemaskinen som normalt.

Rust på beton og granit
Bland lidt Rust og kalkfjerner i forholdet 1:4 med vand. Kom lidt på en klud og gnid på pletten. Vask efter med rent vand.

Læbestift på tekstil
Du skal bruge: Acetone, vat, køkkenrulle eller et gammelt håndklæde, handsker, opvaskemiddel og plastikpose.
Læg køkkenrulle under pletten. Tag handsker på og væd et stykke vat med Acetone. Dup rundt om pletten for at etablere en spærre. Gnid derefter på pletten, så du får så meget farve som muligt af. Pletten vil blive inden for spærren. Gnid pletten godt ind i opvaskemiddel og læg emnet i en pose en times tid. Vask herefter emnet som normalt.
Tip - skift vattet tit, så du ikke tværer den allerede fjernede farve ud på tekstilet igen.

 

Husk - altid først at prøve 'pletfjerneren' på et sted, der ikke er synligt.

 

 

Send os en Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for nærmeste forhandler.

 

 

Udskriv Email

Hold dig opdateret

Vil du være opdateret med de nyeste tips og tricks? Så like os på Facebook.

Nyhedsbrev